Головна » 2011 » Грудень » 20 » На Київщині внаслідок вибуху шкільної котельні загинули двоє кочегарів
10:00
На Київщині внаслідок вибуху шкільної котельні загинули двоє кочегарів

Новини. НТН


Двоє людей загинули внаслідок вибуху в сільській школі на Київщині. Пролунав він рано вранці в місцевій котельні. Трагедія забрала життя двох кочегарів.

Вибух у шкільній котельні прогримів близько шостої ранку. Ударна хвиля майже повністю зруйнувала теплопункт і відірвала вхідні двері. Про позаштатну ситуацію сільського голову повідомив місцевий кочегар.

Володимир Дзюренко, Шупиківський сільський голова:

- Все було порушено, все було в сажі. Шевченко Валерій Володимирович був понівечений вибухом і вогнем. Він був біля котла.

Чоловік був уже мертвий. Його напарник, який і викликав підмогу, намагався допомогти товаришеві, але сам дістав серйозних опіків. За кілька годин рятівник помер у лікарні. Що саме спричинило вибух у котельні - тепер з'ясовують фахівці. За попередньою версією, у металевому тепловому агрегаті відмовила водяна помпа.

Валерій Ненюк, старший інспектор ГУ МНС України в Київській області:

- Скоріше за все, там була дуже висока температура, і стався саме водяний вибух, внаслідок якого пошкодило сам котел. А чоловік, який знаходився поблизу отримав опіки від вугілля, а інший від водяної пари.

На місці трагедії охочих поспілкуватися з журналістами не знайшлося. Напарники загиблих кочегарів поза об'єктивом камери запевнили: жодних несправностей у системі опалення не було. На думку працівників, один з чоловіків міг запустити котел і заснути. А резервуар нагрівся до критичної межі і вибухнув.

Володимир Дзюренко, шупиківський сільський голова:

- Люди не були п'яницями, ні алкоголіками. Були добросовісними громадянами. Один був розведений, але у нього залишилися дружина і донька. А у другого, Петра Михайловича, теж залишилися дружина і діти.

З огляду на вибух у сільській школі на Київщині тепер перевірятимуть стан систем опалення всіх навчальних закладів. Плануються додаткові тестування і навчання з техніки безпеки місцевих кочегарів.


http://ntn.ua/uk/video/news/2011/12/14/5635

Категорія: Актуально! | Переглядів: 1370 | Додав: tripe | Рейтинг: 4.8/15
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]