Головна » 2012 » Січень » 25 » «Шкільний автобус» не загальмує?
23:07
«Шкільний автобус» не загальмує?
"Сільські вісті" П’ятниця, 23 грудня 2011 року № 147 (18737)
 
Школа у селі Потік, що в Миронівському районі на Київщині, днями отримала автобус.

ПРИДБАНИЙ коштом держави за соціальною цільовою програмою «Шкільний автобус», він має 25 посадочних місць. Як зазначив на урочистостях з нагоди його передачі школі начальник відділу освіти Миронівської райдержадміністрації Володимир Нечипоренко, цього цілком достатньо для учнів чотирьох сусідніх сіл, які відтепер діставатимуться до школи в село Потік безперешкодно та безпечно.

Як тільки автобус засигналив у шкільному дворі, учні юрбою висипали з класів на його оглядини. Потім розмістилися в ньому і вирушили в свою першу випробувальну поїздку.

Згідно з державною цільовою програмою «Шкільний автобус», до 2015 року всі школи країни має бути забезпечено транспортом для підвезення школярів. Наразі нагальна потреба в забезпеченні шкіл транспортними засобами становить дві тисячі одиниць.

За даними органів освіти, цьогоріч коштом держави було закуплено 250 типових автобусів для міських і селищних шкіл та 16 машин для дітей із особливими потребами, в яких передбачено місця для інвалідних візків. Ще 58 машин було придбано коштом Світового банку.

Тим часом Прем’єр-міністр України Микола Азаров на нещодавній розширеній колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України дав доручення його керівнику Дмитру Табачнику до 2013 року завершити виконання програми «Шкільний автобус». Зокрема, він наголосив:

— Цього року ми виділили великі гроші на програму «Шкільний автобус». У 2012-му також будемо виділяти великі кошти. Нам треба не розтягувати цю програму, і наступного року давайте вже закриємо цю тему.

Гадається, «цю тему» за належного фінансування можна було б і справді «закрити». Якби не стан доріг та під’їзних шляхів до наших сільських шкіл, як і амбулаторій та лікарень. Вони розбиті, суціль у вибоїнах… Не «загальмувала» б на них програма «Шкільний автобус».

Олена БЕГМА

http://www.silskivisti.kiev.ua/18737/print.php?n=11675

Категорія: Актуально! | Переглядів: 1083 | Додав: tripe | Рейтинг: 4.6/15
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]