Головна » 2015 » Грудень » 3 » Наказ від 02.11.2015 р. №230 "Про заходи щодо запобігання виникненню та розповсюдженню інфекційних захворювань у навчальних закладах"
10:14
Наказ від 02.11.2015 р. №230 "Про заходи щодо запобігання виникненню та розповсюдженню інфекційних захворювань у навчальних закладах"

МИРОНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІДДІЛ ОСВІТИ

 

НАКАЗ

02.11.2015 р.                                                           №  230

м. Миронівка

 

 

Про заходи щодо запобігання виникненню та розповсюдженню інфекційних захворювань у навчальних закладах

 

 

На виконання Законів України «Про освіту», «Про охорону праці», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та з метою запобігання виникненню та розповсюдженню інфекційних захворювань у навчальних закладах

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Спеціалістам відділу освіти на нараді керівників навчальних закладів розглянути питання щодо вжиття заходів запобігання виникненню захворюваності учасників навчально-виховного процесу на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

 

До 01 грудня 2015 року

 

2. Керівникам навчальних закладів

 

2.1. Суворо дотримуватись вимог Державних санітарних правил і норм організації навчально-виховного процесу, зокрема температурного режиму, провітрювання та вологого прибирання навчальних та інших приміщень.

Постійно

 

2.2. Проводити роз’яснювальну роботу серед учнівської молоді щодо шляхів розповсюдження захворювання та щодо вимог дотримання заходів профілактики респіраторної інфекції.  

Постійно

 

2.3. Посилити контроль за організацією харчування учнів, збільшити у щоденному раціоні кількість продуктів, що сприяє підвищенню імунітету, зокрема фруктів і овочів.

Постійно

2.4. Привести у належний санітарний стан місця масового перебування і відпочинку учнівської молоді.

 Постійно

2.5. Забезпечити медичні пункти необхідними засобами індивідуального захисту, профілактики та лікування.

 Постійно

 

2.6. При виникненні загрози масових епідемічних захворювань, заняття припиняти за погодженням з відділом освіти та за приписом санітарно-епідемічної служби.

За необхідністю

 

2.7. У випадку вимушеного призупинення навчальних занять, пов’язаних з масовим захворюванням учнів на грип, вносити зміни до графіку проведення  навчально-виховного процесу за погодженням з відділом освіти.

За необхідністю

 

2.8. Розробити і затвердити організаційні, профілактичні та протиепідемічні заходи щодо запобігання виникненню захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

До 01 грудня 2015 року

 

2.9 Забезпечити своєчасне реагування щодо здійснення профілактичних і протиепідемічних заходів у ході епідемічного сезону 2015-2016 навчального року з грипу

та ГРВІ.

За необхідністю

 

2.10. Запроваджувати у навчальних закладах, у разі ускладнення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ, посилений протиепідемічний режим.

За необхідністю

 

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

Начальник відділу освіти                                          В. А. Нечипоренко

 

Категорія: Накази 2015 | Переглядів: 680 | Додав: tripe | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]