Головна » 2012 » Листопад » 1 » Наказ № 241 від 17.09.2012 р. "Про організацію пожежної безпеки в осінньо-зимовий період 2012-2013 навчального року"
09:58
Наказ № 241 від 17.09.2012 р. "Про організацію пожежної безпеки в осінньо-зимовий період 2012-2013 навчального року"

МИРОНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІДДІЛ ОСВІТИ

 

Н А  К А З

17.09.2012 р.                                                            № 241

м.Миронівка

 

Про організацію пожежної безпеки в осінньо-зимовий період 2012-2013 навчального року

 

     На виконання Закону України "Про пожежну безпеку”, Положення про пожежно-технічну комісію, Положення про добровільні пожежні дружини, Положення про інструктажі, спеціальне навчання та перевірку знань пожежної безпеки на підприємствах, в установах та організаціях України, НАПБ А.01.001-200 «Правил  пожежної безпеки в Україні» та листа відділення наглядово-профілактичної діяльності Державного пожежного нагляду в Миронівському районі №163 від 30.08.2011 р.

 

НАКАЗУЮ:

 

І.  Керівникам навчальних закладів:

1.  Призначити відповідальних осіб за протипожежний стан будівель та споруд, приміщень і дільниць, при організації свят та міроприємств. Постійно.

2. Провести серед учнів спеціальні заняття та інструктажі з правил протипожежної безпеки, правил поводження з відкритим вогнем, з незнайомими й вибухонебезпечними речовинами. Вересень 2012 р.

3. Провести навчання та перевірку знань правил пожежної безпеки працівників навчальних закладів. Вересень 2012 р.

4. Категорично заборонити використання протипожежного інвентарю не за призначенням. Забезпечити приміщення необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння. Привести в робочий стан вогнегасники. Укомплектувати пожежні щити необхідним інвентарем. Вересень-жовтень 2011 р.

5. Привести в справний стан електромережу та електрообладнання, опалювальні установки, технологічне обладнання, автоматичну охоронно-пожежну сигналізацію, пожежні водоймища, тощо. Серпень-жовтень 2011 р.

6. Організувати перевірки протипожежного стану навчальних закладів і прилеглих до них території з метою виявлення об'єктів, які становлять потенційну небезпеку до яких залучити представників пожежно-технічної комісії та членів добровільної пожежної дружини. Проінформувати відповідні служби про виявлені порушення. Вересень і жовтень 2012 р.

7.  Заборонити спалювання сміття, виробничих відходів поблизу будівель і споруд, їх утилізацію здійснювати тільки у спеціально відведених для цього місцях. Очистити територію, виробничі, складські, господарські приміщення, горища, підвали від легкозаймистих матеріалів. Вересень-жовтень 2012 р.

8.  Перевірити на відповідність до вимог норм та правил пожежної безпеки шляхи евакуації. Переглянути плани евакуації та розробити текстові частини до них з призначенням відповідальних осіб тощо. Вересень-жовтень 2012 р

9. Не допускати перепланування приміщень, зміни їх функціонального призначення без погодження з службою пожежного нагляду. Постійно.

10. Забезпечити постійний телефонний зв'язок у закладах освіти. Постійно.

11. У випадку відключення електроенергії, для освітлення приміщень використовувати ліхтарі (застосування свічок та інших джерел відкритого вогню категорично забороняється). Постійно.

12. Перед початком опалювального сезону перевірити обладнання котелень, теплових мереж та провести необхідну профілактику. Жовтень 2012 р.

13. Провести додаткові протипожежні інструктажі з працівниками котелень. Жовтень 2012 р.

14. Провести для учнів позапланові протипожежні інструктажі та розробити пам'ятки щодо  правил пожежної безпеки на період зимових канікул та Новорічних свят. Грудень 2012 р.

ІІ. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

Начальник відділу освіти                                          В. А. Нечипоренко

Категорія: Накази 2012 | Переглядів: 1219 | Додав: tripe | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]