Головна » 2012 » Січень » 21 » Актуально! Рекомендації щодо перевезення дітей пасажирським автомобільним транспортом
09:02
Актуально! Рекомендації щодо перевезення дітей пасажирським автомобільним транспортом

МИРОНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІДДІЛ ОСВІТИ 



Рекомендації щодо перевезення дітей пасажирським автомобільним транспортом

 

  Порядок перевезення організованих груп дітей пасажирським автомобільним транспортом визначено постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 р. 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» (розділ ІІ).

  Вказані перевезення повинні здійснюватись із забезпеченням високого рівня безпеки, надійності та якості транспортного обслуговування дисциплінованими й досвідченими водіями, вимоги до яких встановлено Правилами дорожнього руху і які мають стаж керування транспортним засобом більш ніж три роки.

Максимальна кількість дітей для перевезення автобусом не повинна перевищувати кількості місць для сидіння в ньому згідно з паспортом заводу- виготовлювача.

  Для перевезення організованих груп дітей слід отримати спеціальний дозвіл, який видається:

а)умежах області: школам та іншим навчальним закладам — районним (міським) відділом освіти, а у випадках передбачених законодавством, відповідними підрозділами місцевих держадміністрацій чи профспілковими комітетами;

б) за межами області: школам та іншим навчальним закладам — обласним управлінням освіти, а у випадках, передбачених законодавством, відповідними     підрозділами місцевих    держадміністрацій           чи профспілковими комітетами з обов'язковим повідомленням Державтоінспекції.

  Перевезення організованих груп дітей колоною з п'яти і більше автобусів узгоджується замовником з органами Державтоінспекції.

  До перевезення організованих груп дітей замовнику і перевізнику необхідно:

а) визначити маршрут, використовуючи при цьому, як правило, дороги, якими вже здійснюються регулярні автобусні перевезення;

б)            визначити зупинки автобуса:

  • технологічні проміжні — одна на перші 50 кілометрів і не менше однієї на кожні наступні 100 кілометрів маршрутів більшої протяжності;
  • для відпочинку — на 5 хвилин через кожнy годину руху і на ЗО хвилин - через кожні 5 годин pyxy (допускається поєднання 30-хвилинного відпочинку з перервою на обід);
  • для приймання їжі — через З-5 годин pyxy;
  • для відпочинку (ночівлі);

в)            скласти схему маршруту;

г)             скласти розклад pyxy.

  Перевезення організованих груп дітей виконуються тільки у світлу пору доби і за сприятливих погодних умов. Схема маршруту та розклад руху складаються в трьох примірниках, узгоджуються перевізником з відповідними органами Державтоінспекції і затверджуються замовником. На схему маршруту наносяться ділянки доріг, населені пункти, місця концентрації дорожньо-транспортних подій, аварійно-небезпечні дiлянки тощо. Спереду і ззаду транспортного засобу обов'язково встановлюється розпізнавальний знак «Діти». Замовник перевезення зобов'язаний скласти списки груп дітей у трьох примірниках (для перевізника, замовника і керівника групи), допускати до поїздки дітей, які не мають протипоказань для далеких переїздів за станом здоров'я, призначити на кожні десять дітей керівника групи, відповідального за супроводження дітей під час поїздки, а на групу дітей, яка складається з тридцяти чоловік, ще й медичного працівника та провести інструктаж з правил поведінки і техніки безпеки.

  Керівник групи зобов'язаний провести бесіду з дітьми, ознайомити їх з правилами поведінки і техніки безпеки під час поїздки, забезпечувати додержання належного порядку дітьми під час руху (діти повинні сидіти на призначених для цього місцях), а також під час посадки (висадки) з автобуса.

Категорія: Актуально! | Переглядів: 1506 | Додав: tripe | Рейтинг: 4.8/16
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]