Головна » 2014 » Січень » 14 » НАКАЗ №9 ВІД 13.01.2014 Р."Про роботу щодо попередження дитячого травматизму під час навчально-виховного процесу, побутового та дор..."
10:58
НАКАЗ №9 ВІД 13.01.2014 Р."Про роботу щодо попередження дитячого травматизму під час навчально-виховного процесу, побутового та дор..."

МИРОНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІДДІЛ ОСВІТИ

НАКАЗ

13.01.2014 р.                                                                       9

м. Миронівка

Про роботу щодо попередження дитячого травматизму  під час навчально-виховного процесу, побутового та дорожньо-транспортного травматизму

    Робота з питань безпеки дітей та попередження дитячого травматизму в навчальних закладах під час навчально-виховного процесу в 2013 році перебувала на постійному контролі відділу освіти, були розроблені накази, відповідні заходи, інструкції, пам'ятки та правила з техніки безпеки.

   З метою пропаганди безпеки життєдіяльності проведено конкурси  дитячих малюнків на відповідні теми, проведено місячник вивчення правил дорожнього руху та Єдині уроки з питань безпеки дорожнього руху, тиждень енергозбереження та електробезпеки, тиждень безпеки під час використання газу в побуті, декада ОБЖ, тижні безпеки життєдіяльності, туризму, цивільної оборони, пожежної безпеки, День ЦО та ін., проведено фестивалі дружин юних рятувальників, юних інспекторів руху та "Школа безпеки”.

   Протягом року на нарадах керівників навчальних закладів піднімались питання щодо профілактики дорожньо-транспортного травматизму, попередження дитячого травматизму в побуті й під час навчально-виховного процесу. Автопарк відділу освіти для безпечного перевезення учнів поповнено до десяти спеціально пристосованих для цього шкільних автобусів.

   В навчальних закладах на протязі року проводились збори батьків щодо обговорення питань безпеки життєдіяльності учнів, безпеки дорожнього руху та пожежної безпеки. Проводяться бесіди класних керівників з учнями по запобіганню усіх видів травматизму.

      У закладах освіти зібрані матеріали для організації і проведення класних годин, вечорів, змагань, вікторин з правил техніки безпеки, безпеки дорожнього руху, пожежної безпеки тощо. Оформлені куточки та стенди з даної тематики. Аналіз роботи з даного питання свідчить про те, що в навчальних закладах ведеться відповідна робота і вони мають задовільне інформаційно-нормативне забезпечення.

 

    Також на протязі року виявлено і ряд недоліків в роботі навчальних закладів з питань безпеки життєдіяльності та профілактики всіх видів травматизму: недостатній зворотній зв'язок з батьками щодо ознайомлення їх із змістом відповідних бесід  та певної роботи, заклади  освіти недостатньо забезпечені наочними, методичними та науковими  матеріалами на відповідні теми. Недостатня  увага приділяється створенню кабінетів ОБЖ, ігрових майданчиків для вивчення правил дорожнього руху. Не  мають  високої ефективності  робота гуртків «Школа безпеки» та юних інспекторів дорожнього руху, оскільки відсутні договори про надання допомоги з боку фахівців, відсутнє чітке  планування даної роботи.

   Протягом 2013 року було зафіксовано 29 випадків дитячого травматизму під час навчально-виховного процесу. Мають місце випадки, коли повідомлення та акти про нещасні випадки надаються до відділу освіти з затримкою, акти заповнюються неуважно й не в повному обсязі, розслідування нещасних випадків проводяться формально.

  

   Виходячи з вищевказаного та на виконання Закону України «Про освіту». Закону України «Про пожежну безпеку», Закону України «Про дорожній рух», Положення про порядок розслідування нещасних випадків під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах, Порядку розслідування нещасних випадків невиробничого характеру, Положення про навчання з питань охорони праці -

НАКАЗУЮ:

 

1. Покласти персональну відповідальність за безпеку життєдіяльності дітей під час навчально-виховного процесу, за достовірне та своєчасне оформлення і ведення документації з даного питання, своєчасне інформування відділу освіти згідно Положення про порядок розслідування нещасних випадків під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах та Порядку розслідування нещасних випадків невиробничого характеру на  керівників навчальних закладів.

 

2. Керівникам навчальних закладів в яких протягом 2013 року були зафіксовані нещасні випадки з учасниками навчально-виховного процесу, згідно кожного випадку травматизму провести аналіз та провести відповідну роботу.

                                                                                                          До 31.01.2014 р.

3. Керівникам закладів освіти.

3.1. Розробити плани комплексних заходів щодо профілактики усіх видів дитячого травматизму, в яких передбачити проведення профілактичних бесід з боку працівників ДАІ,  лікувальних установ, працівників МНС, РайСЕС тощо.

                                                                                                          До 31.01.2014 р.

3.2. Згідно аналізу випадків травматизму під час навчально-виховного процесу:

·         посилити контроль та провести інструктажі з техніки безпеки з учнями щодо правил поведінки під час перерв на території й в приміщенні школи, в спортивних залах до початку і після закінчення занять спортом;

·         посилити контроль за проведенням відповідних інструктажів вчителями фізичної культури та тренерами з учнями та вихованцями;

·         перед початком ігор відпрацювати з учнями удари і прийом м'яча, правильну стійку і персональний захист.

                                                                                                          Постійно.

3.3. Поставити на контроль роботу по забезпеченню здорового способу життя та профілактики усіх видів травматизму.

                                                                                                          Постійно.

3.4. Забезпечити виконання санітарно-гігієнічних вимог у закладах освіти.

                                                                                                          Постійно.

3.5. Приділити максимальну увагу удосконаленню форм роботи з батьками щодо забезпечення життя і здоров`я дітей у позаурочний час.

                                                                                                          Постійно.

3.6. Посилити контроль за веденням журналів інструктажів з охорони праці й техніки безпеки та журналів обліку випадків травматизму.

                                                                                                          Постійно.

3.7. Поновити куточки з безпеки життєдіяльності, інструкції та правила з безпеки життєдіяльності, сприяти відновленню ігрових майданчиків для вивчення правил дорожнього руху.

                                                                                                          квітень-вересень 2014 р.

3.8. Опрацювати безпечні маршрути руху учнів до школи в кожному закладі освіти разом з перевізниками, органами ДАІ та іншими зацікавленими органами.

                                                                                                          Серпень 2014 р.

3.9. При зміні маршрутів руху шкільних автобусів узгодити їх з органами ДАІ.

                                                                                                          Постійно.

3.10. Забезпечити неухильне виконання Законів України «Про дорожній рух», «Про пожежну безпеку», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про освіту» та інших в частині проведення відповідної роботи з профілактики всіх видів дитячого травматизму.

                                                                                                          Постійно.

4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

                                                                      

 

Начальник відділу освіти                                В. А. Нечипоренко
Категорія: Накази 2014 | Переглядів: 2623 | Додав: tripe | Рейтинг: 4.9/11
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]