Головна » 2015 » Лютий » 17 » ЕВАКУАЦІЯ
08:53
ЕВАКУАЦІЯ

УВАГА  ВСІМ! ЕВАКУАЦІЯ

 

Евакуація - комплекс заходів щодо організованого вивезення (виведення) населення з районів (місць), зон можливого впливу наслідків надзвичайних ситуацій і розміщення його у безпечних районах (місцях) у разі виникнення безпосередньої загрози життю та заподіяння шкоди здоров'ю людей.

 

 Загальна евакуація - комплекс заходів, що здійснюються для всіх категорій населення в окремих регіонах держави. Проводиться шляхом вивезення основної частини населення з міст і небезпечних районів усіма видами наявних транспортних засобів на відповідній адміністративній території та виведення найбільш витривалої його частини пішки.

 

Повідомлення про евакуацію може надійти не лише у разі виявлення вибухового пристрою і ліквідації наслідків здійсненого терористичного акту, але і при пожежі, стихійному лихові тощо. Отримавши повідомлення від представників влади або правоохоронних органів про початок евакуації, зберігайте спокій і чітко виконуйте їх команди.

 

Якщо ви знаходитеся в квартирі, виконайте наступні дії:

Візьміть особисті документи, гроші і цінності.

Відключіть електрику, воду і газ.

Надайте допомогу в евакуації літнім  і важко хворим людям.

Обов'язково закрийте вхідні двері на замок - це захистить квартиру від можливого проникнення мародерів.

Не допускайте паніки, істерик і поспіху. Приміщення залишайте організовано.

Повертайтеся в покинуте приміщення тільки після дозволу відповідальних осіб. Пам'ятайте, що від узгодженості і чіткості ваших дій залежатиме життя і здоров'я багатьох людей. 

Категорія: Актуально! | Переглядів: 919 | Додав: tripe | Рейтинг: 4.8/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]