Головна » 2017 » Листопад » 7 » Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань
08:46
Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань

Проведення профілактичних відпрацювань фахівцями ДСНС України - є одним із методів боротьби з пожежами у житловому секторі. Зважаючи на невтішну статистику, яка спостерігається з настанням опалювального сезону щодо кількості загиблих на пожежах у побуті українців, рятувальники посилюють профілактичні відпрацювання населених пунктів.

Всього з початку року на території України у житловому секторі виникло вже більше 25 тисяч пожеж, на яких загинуло понад 1200 громадян.

Зазвичай, основними причинами виникнення займань і як наслідок загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Паління у ліжку, перевантаження або несправність електромережі та побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники у місцях, що легко доступні для дітей майже завжди призводять до пожеж у помешканнях. Тож, рятувальники радять завжди дотримуватися простих правил безпеки у побуті для того, щоб не стати частиною сумної статистики.

Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення пожеж у житловому секторі, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками. Зокрема:

не паліть у ліжку;

слідкуйте за станом та справністю електромережі;

перед початком опалювального сезону перевірте опалення, несправності потрібно усунути терміново.

у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню!

Миронівський РС ГУ ДСНС України у Київській області.

Категорія: Актуально! | Переглядів: 489 | Додав: tripe | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]